e-filmer: Star Wars(1999-2005)

Star Wars(1999-2005)


Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) 

Πριν πολύ καιρό, λοιπόν, σ' ένα μακρινό γαλαξία, ξεκινά η επική ιστορία που θα μας πληροφορήσει για όσα προηγήθηκαν από τον Πόλεμο των Άστρων. Ο αρχηγός των Τζεντάι, Κι- Κον Τζίν, κι ο θαρραλέος μαθητευόμενός του, Όμπι-Ουάν Κενόμπι, ταξιδεύουν στο μακρινό πλανήτη Ναμπού, τον οποίο διοικεί η νεαρή Βασίλισσα Αμιντάλα. Η Εμπορική Ομοσπονδία έχει εκδηλώσει έμπρακτα τις επεκτατικές διαθέσεις στον ειρηνικό πλανήτη, αλλά οι δύο Τζεντάι καταφέρνουν να αποκαταστήσουν την τάξη, μόνο όμως προσωρινά, γιατί η Ομοσπονδία με επικεφαλής τον Νταρθ Μάουλ, το σκοτεινό αφέντη της αρχαίας φυλής των Σιθ, καταστρώνουν τα καινούρια τους πολεμικά σχέδια. Κάποια στιγμή οι δύο Τζεντάι θα συναντήσουν τον 9χρονο σκλάβο Άνακιν Σκαϊγουόκερ, για τον οποίο αρχίζουν να πιστεύουν πως είναι ο Επίλεκτος που με τη βοήθεια της Δύναμης θ' αποκαταστήσει την ειρήνη στη Γαλαξιακή   Δημοκρατία.
Σκηνοθεσία:George Lucas
Συγγραφείς:George Lucas
Ηθοποιοί:Ewan McGregor, Liam Neeson and Natalie Portman
Η βαθμολογία:6.4
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Φαντασία | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:15 Οκτ. 1999 (Ελλάδα)
Διάρκεια:132 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0120915/
trailer:εδώ



Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Μία απόπειρα δολοφονίας της γερουσιαστή Amidala, φέρνει κοντά παλιούς γνώριμους, καθώς ο Obi-Wan Kenobi και ο Anakin Skywalker αναλαμβάνουν να την προστατέψουν. Μία δεύτερη απόπειρα, οδηγεί τους δύο Jedi σε νέα στοιχεία. Έτσι ο Obi-Wan αναλαμβάνει να πάει στον πλανήτη Camino, όπου ανακαλύπτει ότι ένας στρατός δημιουργείται για την Δημοκρατία, χωρίς κανείς να το γνωρίζει, ενώ ο Anakin θα συνοδεύσει την Amidala στον πλανήτη της, για την ασφάλειά της. Στην αναζήτησή του, ο Obi-Wan θα φτάσει στον πλανήτη Geonosis. Ο Anakin, στο μεταξύ, πηγαίνει, με την Amidala, στον Tatooine, καθώς τον ταλαιπωρούν εφιάλτες που έχουν να κάνουν με την μητέρα του, την οποία και θα βρει ετοιμοθάνατη, ενώ την ίδια στιγμή ο Obi-Wan συλλαμβάνεται. Παρακούοντας τις εντολές, οι δύο νέοι σπεύδουν να τον σώσουν και πιάνονται και αυτοί αιχμάλωτοι του Κόμη Dooku, στον πλανήτη Geonosis. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την Δημοκρατία, καθώς η συνομωσία του Κόμη Dooku παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
Σκηνοθεσία:George Lucas
Συγγραφείς:George Lucas
Ηθοποιοί:Ewan McGregor, Natalie Portman and Hayden Christensen
Η βαθμολογία:6.7
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Φαντασία | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:17 Μαΐου 2002 (Ελλάδα
Διάρκεια:142 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0121765/
trailer:εδώ




Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

 Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος της διαδρομής του Πολέμου των Αστρων. Ή μάλλον στο μέσο της, αφού την ταινία ακολουθεί χρονικά η αρχική τριλογία. Τρία χρόνια μετά τη μάχη στο Genosis, ο Obi Wan Kenobi (Ewan McGregor) που πλέον είναι δάσκαλος των Jedi με τη βοήθεια του νεαρού ιππότη των Jedi, Anakin Skywalker (Hayden Christensen), διασώζουν τον Καγκελάριο Palpatine από τους εχθρούς της Ομοσπονδίας. Ο Anakin που βασανίζεται από εφιάλτες θανάτου της συζύγου του πλέον Padme, βρίσκεται πλέον κάτω από την επιρροή του Καγκελαρίου, ο οποίος φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ομοσπονδία σε Γαλαξιακή Αυτοκρατορία. Αρχίζει λοιπόν σταδιακά να μυείται στην σκοτεινή πλευρά της δύναμης των Jedi πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να σώσει την αγαπημένη του, έστω και αν αυτό τον φέρει αντιμέτωπο με τον δάσκαλό του Obi Wan Kenobi σε μια μονομαχία που θα καθορίσει το μέλλον του Γαλαξία.
 Σκηνοθεσία:George Lucas
Συγγραφείς:George Lucas
Ηθοποιοί:Hayden Christensen, Natalie Portman and Ewan McGregor
Η βαθμολογία:7.7
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Φαντασία | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:20 Μάη 2005 (Ελλάδα)
Διάρκεια:140 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0121766/
trailer:εδώ



Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

Ο Ανακιν Σκάιγουκερ μοιράζεται ένα απαγορευμένο έρωτα με την Παντμέ Αμιντάλα, ακόμη και όταν η έρευνα του δάσκαλού του για μια εξτρεμιστική προσπάθεια δολοφονίας της Παντμέ, οδηγεί σε στην ανακάλυψη ενός μυστικού στρατού Κλώνων.
Σκηνοθεσία:George Lucas
Συγγραφείς:George Lucas
Ηθοποιοί:Mark Hamill, Harrison Ford and Carrie Fisher
Η βαθμολογία:8.8
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Φαντασία  | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:25 Μαΐου 1977 (ΗΠΑ)
Διάρκεια:121 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0076759/

trailer:εδώ 

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Ο ορισμός της επιστημονικής φαντασίας: πριν από εκατομμύρια χρόνια, σε έναν πολύ πολύ μακρινό γαλαξία, οι άνθρωποι έμοιαζαν με τους σημερινούς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μύθοι που έδιναν την αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό. Στο πλευρό τους είχαν μερικά μηχανικά και μη ανθρωποειδή, τα αγαπημένα gadgets ολόκληρων γενεών light-sabers και ένα πράγμα που το αποκαλούσαν Δύναμη, και κανείς ποτέ δεν έμαθε να το ελέγχει καλύτερα από τον πάνσοφο Yoda. Οι Jedi, ο Han Solo, ο Luke Skywalker, o Obi-One Kenobi, η πριγκίπισσα Leia και, φυσικά, ο Darth Vader δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί από τους ψηφιακούς διαδόχους που τους επιφύλασσε, σε μορφή prequel, ο 21ος αιώνας και συνεχίζουν να φέρνουν στον μπαμπά Lucas πολλά πολλά λεφτά .
Σκηνοθεσία:Irvin Kershner
Συγγραφείς:Leigh Brackett , Lawrence Kasdan
Ηθοποιοί:Mark Hamill, Harrison Ford and Carrie Fisher
Η βαθμολογία:8.8
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:21 του Μαΐου, 1980 (ΗΠΑ)
Διάρκεια:124 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0080684/
 trailer:εδώ


Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

Ο Darth Vader και ο αυτοκράτορας συνωμοτούν για να φέρουν τον Luke Skywalker στη σκοτεινή πλευρά ενώ οι δυο τους κατασκευάζουν ένα καινούριο, άφθαρτο Αστρο του Θανάτου. Ο Luke όμως μαζί με την πριγκίπισσα Leia Organa ταξιδεύουν στον πλανήτη Τατουίν για να σώσουν τον Han Solo από τον Jabba the Hutt και των φίλων του.
Σκηνοθεσία:Richard Marquand
Συγγραφείς:Lawrence Kasdan , George Lucas
Ηθοποιοί:Mark Hamill, Harrison Ford and Carrie Fisher
Η βαθμολογία:8.4
Είδη:Δράση | Περιπέτεια | Φαντασία  | Sci-Fi
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:25 Μαΐου του 1983 (ΗΠΑ)
Διάρκεια:134 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0086190/

 

 

trailer:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © e-filmer Urang-kurai